© Micha Havreluk 2013
Noorderpark In Beweging op de Louis Vinkloop                                                     17 maart 2013
Gepubliceerd op 21 mrt 2013 door Anita Winter Het eerste filmpje van Noorderpark In Beweging op de Louis Vinkloop in Amsterdam-Noord. Het is nog een beetje rommelig, ik zal het de volgende keer professioneler aanpakken. :D De 5km. werd gelopen door Sandry, Els, Jan, Daniela, Janine en Liesbeth. De 3 km door Rik, Brian, Boukje (ik zeg de naam verkeerd op de video :( het is niet Fraukje dus) en Rein. De video: klik hier.
De Vondelparkloop op 20 januari 2013
Het album:  klik hier.
De Wandelvierdaagse van  3 tot en met 6 juni 2013  
De foto’s : klik hier.
Een dertigtal moedigen hebben aan deze eerste wandelorganisatie deelgenomen. Op 5 juni hebben we de film ‘De Marathon’ vertoond na een gezamenlijke maaltijd waarbij een paar deelnemers heerlijke gerechten hadden gemaakt. Proficiat, want allen haalden de finish!
Op de koudste dag van het jaar namen 20 enthousiaste lopers deel aan deze loop, enkelen werden gefilmd en vastgelegd in het boek van Piet van Diepen “Eeuwige Roem”. Iedereen heeft de finish gehaald in een prachtige tijd.  Proficiat!
De 1000 km sponsorloop van het Noorderpark op 10 november 2013
1059 kilometers! Dit is het geweldige eindresultaat - qua kilometers - van de sponsorloop Noorderpark in Beweging van zondag 10 november 2013. Het financieel resultaat volgt later, maar dat ook dit een succesverhaal is, staat nu al buiten kijf en overtreft onze stoutste verwachtingen. Wij danken onze 50 vrijwilligers voor hun enorme inzet de afgelopen weken, wij danken de drie wethouders voor hun komst en hun enthousiaste deelname. Tevens dank aan de Noorderparkkamer voor hun medewerking en hun gastvrijheid, en dankzij het opzwepende optreden van de Lions of Africa en de kleurrijke vrolijkheid van de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, de theatergroep van Peter Faber en onze enthousiaste ceremoniemeester Lamyn Belgaroui stond de Noorderparkkamer te zinderen op haar grondvesten.
Bij de opbouw van de kraampjes en  tijdens het opblazen van de startpoort voor de sponsorloop, staat er een groepje mensen, twee ervan in een scoot-mobiel. Ik wil ze fotograferen. “Hoho”, zegt een lange man met een stevig amsterdam-noord accent, “foto’s maken is betalen mannetje. Kost je wel een paar tientjes”. Knappe oma in een scoot-mobiel heeft een hondje op haar schoot en een dikke muts over haar hoofd. Een eigenlijk erg jong ogend rond gezicht komt onder haar dikke muts vandaan. “Als je mij wilt fotograferen kost je wel een paar honderdjes, dat is ook wel de moeite, natuurlijk.” Ze lacht alsmaar door naar me. De lange man fluistert me toe dat zij dakloos is. De sfeer ontdooit als ik zeg wat de reden is dat ik fotografeer. We zijn bezig met een sponsorloop voor de ren-groep van het Noorderpark. En de foto’s zijn voor de site. Dan is het goed. Vrouw in scoot-mobiel is dik ingepakt zegt tegen me dat ze trek heeft in soep.  Ik maak nog meer foto’s van haar en zeg dat ze gerust mee kan doen, want hoe meer kilometers we lopen hoe meer geld er is voor de ren-groep Noorderpark. Ze glundert, natuurlijk doet ze mee. “Mag dat dan ook elektrisch?”. Wil je niet een button van de ren-clup? “Ja, graag, maar dan moet je hem wel op mijn muts spelden.” Voorzichtig prik ik de speld door haar muts. Even later zie ik dat ze met een groepje van de vrijwilligers mee op pad is om te helpen bij het uitzetten van de route. “Je bent zeker verliefd op me. Hij is verliefd op me”, zegt ze tegen de anderen, je ken me zoon wel zijn”. Dat is waar, zeg ik.
cgoosenasd vertellingen, meningen, observaties
Bijna ...  nog 70 km!
Dank, lieve mensen, voor jullie steun en aanwezigheid!
Tevreden gezichten alom na een onvergetelijke dag!
Liesbeth en Elsi juichen: doel bereikt: 1059 km!
Een cheque ter waarde van 1000 euro geschonken door het Stadsdeel
Edith, die opgeleid wordt om in Elsi’s voet- sporen te treden ontvangt hier het unieke paar hardloopschoenen.
Kees Diepeveen, wethouder sport stadsdeel Amsterdam-Noord in gesprek met Els.
Kees Poldervaart, lid van de Rotary Amsterdam-Noord Nieuwedam, onze steun en toeverlaat en motivator ...
RUIM 300 FOTO’S GEVEN DE UNIEKE SFEER WEER VAN DE EERSTE 1000 KM VAN HET NOORDERPARK:  KLIK HIER.
EEN VERSLAG VAN ELS ANNEGARN VAN DE  NOORDERPARK SPONSORLOOP 2013:  KLIK HIER.
.
Nieuwe foto’s van de rengroep in het NOORDERPARK - KLIK HIER.
05.03.2014 - ELS ANNEGARN ONTVANGT DE ERESPELD ‘KNOOP VAN VOLTEN’
Caroline Vos van Medipro bezocht onze loopgroep. Na afloop gaf zij voorlichting over stoppen met roken met de hulp van medicijnen en ondersteunende gesprekken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voor informatie of advies, bel  Caroline  (06 47606109) en maak vrijblijvend een afspraak. Neem de stap, ga voor je gezondheid en blaas je kostbare geld niet langer de lucht in. De kosten voor het  eigen risico moeten wel betaald worden als je niet in butgetbeheer of bewindvoering zit.
INTERVIEW ELS ANNEGARN IN ‘HET PAROOL’
( ... ) Behalve werklozen voelen ook alleenstaanden zich relatief vaak eenzaam. Vooral als zij wel een partner hebben gehad, maar die zijn verloren door overlijden of een echtscheiding. Verder speelt opleiding een grote rol. (...) “Wat de oorzaak ook is, eenzaamheid staat nooit op zich”, stelt Van Tilburg. “Er is altijd meer aan de hand.” Dat weet ook Els Annegarn (57), maatschappelijk werkster bij welzijnsinstelling Doras in Amsterdam-Noord, het stadsdeel dat samen met Zuidoost en Nieuw-West de hoogste eenzaamheid kent. Zij helpt mensen die per definitie meerdere problemen hebben. “Lichamelijke ongemakken, psychische klachten, werkloosheid, armoede, verslaving, overgewicht, schulden”, somt ze op haar vingers op. “En ja, ook eenzaamheid. Ellende komt nooit alleen.” De schrijfster van het artikel heeft een link naar haar eigen site gemaild waarop het volledige artikel: klik HIER.
ING SCHENKT 2000 EURO AAN NOORDERPARK IN BEWEGING
Tweede kerstdag hebben we met de cultuurliefhebbers van Elsi's groep een gesmaakt bezoek gebracht aan het Amsterdams (historisch) Museum. We kregen van een gedreven gids Touria een gratis rondleiding van anderhalf uur waarbij we heel wat interessante weetjes, achtergronden en leuke anekdotes over Amsterdam en haar geschiedenis aan de weet kwamen. Aansluitend pikten we er ook een tentoonstelling van Mondriaan mee. Kortom, een geslaagde tweede kerstdag!
BEZOEK AAN HET AMSTERDAMS MUSEUM
19.01.2014 - VONDELPARKLOOP
Lieve mensen, wat een opkomst!  Ruim 30 hardlopers stonden aan de startlijn van de Vondelparkloop. Wij zijn fier op jullie.  Jullie aanwezigheid, jullie inzet, jullie doorzettingsvermogen, jullie volharding ... gewoon RESPECT voor wat jullie allen weer eens bewezen hebben: elk op zijn/haar manier, om het even tegen welk tempo, jullie haalden allen de eindmeet, kortom: julliie zijn kanjers! Dank daarvoor! Meer dan 30 foto’s waaronder actiefoto’s, close-ups en een groepsfoto geven deze geweldige dag weer:  klik HIER 
en HIER.
GEWELDIG! Dankzij mede de tomeloze inzet van onze Linda zijn we dus als eerste gekozen door het publiek van de ING. Er waren drie goede doelen genomineerd, maar wij hebben gewonnen! De ING op het Buiksloterplein beloont ons hiervoor dus met 2000 euro. Dank aan de ING!
15.04.2014 -  LAATSTE EXPEDITIE NOORD + NOORDERPARK IN BEWEGING
Een half jaar na de start van Expeditie Noord heeft alweer de laatste expeditie plaatsgevonden.  In totaal zijn elf welzijnsactiviteiten getest in Amsterdam-Noord door bewoners met een verstandelijke beperking.  Deze laatste keer hebben de deelnemers gewandeld samen met 30 buurtbewoners zonder beperking tijdens Noorderpark in Beweging. Klik op de foto hiernaast voor een vergroting en leesbare tekst.
Foto van de groep Op Eigen Kracht van maart/april 2014.
Portefeuillehouder Zorg en Welzijn Coby van Berkum heeft namens het dagelijks bestuur op woensdag 5 maart de ‘Knoop van Volten’ uitgereikt aan Els Annegarn. Ze deed dat na een hardlooptraining met Els en haar groep in het Noorderpark. De Knoop van Volten is een onderscheiding die het dagelijks bestuur uitreikt aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor het stadsdeel.
Op de website van de stad Amsterdam Stadsdeel Noord verscheen het volgende artikel: klik hier.
Gisteren had Noorderpark in Beweging een fotoshoot voor het boek Amsterdam Rent. Eerst bij het Eye en daarna nog op de Nieuwendammerdijk bij het sluisje. Ongeveer 20 enthousiastelingen van NIB waren aanwezig en de fotograaf en de auteur van het boekje hebben genoten van onze vrolijke en luidruchtige groep. In en voor het Eye zat sjiek Noord Holland koffie te drinken of wijn te drinken en al snel ging alle aandacht naar onze groep en werden er niet alleen door onze fotograaf foto's gemaakt. We moesten voor het Eye langslopen, langs de hoge stoep, langs het water, kriskras door elkaar heen, we hebben stoptrein en intercity gespeeld. Daarna vliegtuigje en raketje. Onze Bea en Nathan die via Prisma bij onze groep gekomen waren zeer geconcentreerd met hun serieuze snoetjes en petjes op. Daniela rende voor tien wist de fotograaf steeds goed te vinden.. We waren goed herkenbaar als groep met de hesjes en de buttons Noorderpark in Beweging en Daniela ging aan iedereen die stond te kijken uitleggen dat het foto shoot betrof voor een nieuw boek en dat zij de fotoshoot bij Atos gemist had.. Daarna moesten we naar de Nieuwerdammerdijk waar het op de zondagmiddag vol zat op het terras van het café daar bij het Sluisje en men enorm opkeek van de vrolijke groep die daar plots met veel geklets aan kwam lopen, rennen en scootmobielen. Het verkeer moest soms even worden stilgelegd, de serveerster verloor bijna haar volle blad met bier maar niemand maakte daar een probleem hoewel ik mijn hart vasthield en handen vol zat om iedereen weg te houden van fietsers en auto's. De "Amsterdam Rent" crew vonden ons de leukste en meest enthousiaste groep die in het boekje komt! Het boek komt binnen twee maanden uit en we krijgen de foto's digitaal opgestuurd. Na afloop is iedereen weer naar huis gegaan en ik geloof dat een groepje van ons nog op het terras neergestreken is. Al met al een leuke middag en Noorderpark in Beweging gaat beroemd worden! Els
03.05.2014 - NIB TE BEEN VOOR FOTOSHOOT BOEK ‘AMSTERDAM RENT ‘
Welkom
24.07.2016 waar een wil is, is een weg Home Home DORAS DORAS Ontstaan Ontstaan Archief Archief PUURZUID PUURZUID Training Training Contact Contact