© Micha Havreluk 2013
Edith, die opgeleid wordt om in Elsi’s voet- sporen te treden ontvangt hier het unieke paar hardloopschoenen.
Kees Diepeveen, wethouder sport stadsdeel Amsterdam-Noord in gesprek met Els.
28.05.2014 - VRIJGEZELLINNENDAG ELS
Zaterdag 21 juni maakten we een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Het was prachtig weer en we hebben genoten; wat is Amsterdam dan mooi vanaf het water. Vandaag was het de dag van de Rondvaart. Wie wou kon gratis een boottocht maken op de Amsterdamse grachten. Opstapplaats was het Scheepvaartmuseum, waar - op de weide achterin - een heus volksfeest plaatsvond met barbecue en met o.a. het Amsterdams Havenkoor dat alom bekende zeemansliederen en ook de typische Amsterdams gerelateerde liederen ten gehore bracht. En onze Nathan deed het meer dan voortreffelijk, bewijs: bijgevoegde foto!
21.06.2014 - RONDVAART AMSTERDAMSE GRACHTEN
22.07.2014 - EXPOSITIE ‘THE ART OF THE BRICK’ Op de heetste dag van het jaarzijn we met een groep naar deze expositie geweest. Met de stadspas en juli/augustus was het helemaal gratis. We waren erg onder de indruk van de vele duizenden steentjes en de mooie kunstwerken die er mee gemaakt waren. En gelukkig was het daar binnen lekker koel.
Onze assistent trainer Ibi Molla van Noorderpark in Beweging heeft 30 km lang de hitte getrotseerd en als haas voor Els gelopen zodat zij uiteindelijk 2 de dame werd in de erg hete Bokemei ultraloop in het Westerpark in Amsterdam. Ibi bedankt voor je steun gezelschap. En nu maar óp naar een mooie marathon voor jou!
26.07.2014 - BOKEMEI ULTRALOOP AMSTERDAM
Hieronder een foto van de buurtcamping in het Noorderpark waar Noorderpark in Beweging op 13 augustus een erg leuke 6 kamp heeft georganiseerd. Dit groepje betreft fanatieke deelnemers van NIB met ons bootcamp boegbeeld Rita Gemerts.
13.08.2014 - ZESKAMP BUURTCAMPING NIB
Zondag 25 mei bracht Els Annegarn een bezoekje aan de VOEDSELTUIN aan het Ijplein. Een mooi initiatief! Er werd gekookt, gebarbecued met uitsluitend ingrediënten uit de zelf ingezaaide, geplante en onderhouden tuin.
Elsi vierde haar vrijgezellinnendag ... nou ja, ik was er bij om de foto's - op haar vrije dag; een en ander gebeurde met haar bijzondere loopgroep - hoe kon het anders - tijdens haar hardloop-wandel-fitnesstraining op woensdag ... hilarisch bij momenten en wat een leuke verrassing door deze groep bedacht!
06.2014 - WANDELVIERDAAGSE
Beste allemaal,   Graag wil ik jullie nogmaals bedanken, ook namens Rob, voor jullie medewerking als lopers aan het boek Amsterdam RENT. Rob heeft ondanks het weer toch mooie foto's kunnen maken! Omdat jullie je vrijblijvend ingezet hebben voor ons, willen we jullie een inkijkje geven in de foto's. Dit doen we door een aantal foto's op goede beeldschermresolutie te leveren. Zo kunnen jullie ze, als je wil, goed bekijken en digitaal delen met anderen. Er staat ook een zgn. creditline onder de foto; graag vragen we jullie deze er niet af te 'knippen' als je hem ergens deelt.   We houden ook foto's achter, omdat we deze exclusief willen houden; waarschijnlijk komen deze in het boek. ( desondanks zou het ook kunnen zijn dat foto’s die we hebben gedeeld toch ook nog in het boek verschijnen; dat is het risico van het vak!)   We zijn benieuwd wat jullie van de foto’s vinden en vragen jullie om reclame te maken voor het initiatief en de facebookpagina Amsterdam RENT.   Nogmaals bedankt, Met vriendelijke groet, Maaike Marechal, 06-52.30.85.86 M.11 stedenbouw en openbareruimte Linkedin Maaike Marechal Facebook Wijkgebouw De Slinger / Facebook IJzeren Vrouw / Facebook DenBoschRENT Facebook AmsterdamRENT De link naar een 20-tal foto’s: klik HIER.
Gisteren had Noorderpark in Beweging een fotoshoot voor het boek Amsterdam Rent. Eerst bij het Eye en daarna nog op de Nieuwendammerdijk bij het sluisje. Ongeveer 20 enthousiastelingen van NIB waren aanwezig en de fotograaf en de auteur van het boekje hebben genoten van onze vrolijke en luidruchtige groep. In het Eye zat sjiek Noord Holland koffie of wijn te drinken en al snel ging alle aandacht naar onze groep en werden er niet alleen door onze fotograaf foto's gemaakt. We moesten voor het Eye langslopen, langs de hoge stoep, langs het water, kriskras door elkaar heen, we hebben stoptrein en intercity gespeeld. Daarna vliegtuigje en raketje. Onze Bea en Nathan die via Prisma bij onze groep gekomen waren zeer geconcentreerd met hun serieuze snoetjes en petjes op. Daniela rende voor tien wist de fotograaf steeds goed te vinden.. We waren goed herkenbaar als groep met de hesjes en de buttons Noorderpark in Beweging en Daniela ging aan iedereen die stond te kijken uitleggen dat het foto shoot betrof voor een nieuw boek en dat zij de fotoshoot bij Atos gemist had.. Daarna moesten we naar de Nieuwerdammerdijk waar het op de zondagmiddag vol zat op het terras van het café daar bij het Sluisje en men enorm opkeek van de vrolijke groep die daar plots met veel geklets aan kwam lopen, rennen en scootmobilen. Het verkeer moest soms even worden stilgelegd, de serveerster verloor bijna haar volle blad met bier maar niemand maakte daar een probleem hoewel ik mijn hart vasthield en handen vol zat om iedereen weg te houden van fietsers en auto's. De "Amsterdam Rent" crew vonden ons de leukste en meest enthousiaste groep die in het boekje komt! Het boek komt binnen twee maanden uit en we krijgen de foto's digitaal opgestuurd. Na afloop is iedereen weer naar huis gegaan en ik geloof dat een groepje van ons nog op het terras neergestreken is. Al met al een leuke middag en Noorderpark in Beweging gaat beroemd worden! Els
Wij namen ook deel aan het Bevrijdingsdiner bij het EYE. Feestelijke Vrijheidsmaaltijd in Amsterdam Noord. Met 1000 andere Noorderlingen de vrijheid vieren. De kookgroep had heerlijk en gezond gekookt.
04.05.214 - BEVRIJDINGSDINER - EYE
05.05.2014 - FOTOSHOOT ‘AMSTERDAM RENT’
Diploma's in the pocket! Gisteren was de diploma uitreiking voor de deelnemers van de 'op Eigen Kracht training' (inmiddels alweer de negende groep!). De training bestaat uit 10 bijeenkomsten waarin onder andere de volgende onderwerpen voorbij komen: omgaan met stress, bewindvoering en butgetbeheer, maatjes projecten van Vonk en de Regenboog, supermarkt excursie, gezonde voeding, goedkope ontspanning, voorzieningen van DWI, bezuinigen op je energie rekening, nee leren zeggen en je grenzen durven aangeven. De bijeenkomsten zijn altijd bijzonder gezellig en inspirerend! De deelnemers wisselen veel ervaringen uit en leren over de diverse onderwerpen. Dit geeft de deelnemers weer energie en kracht om hun problemen aan te pakken en handvatten om de juiste keuze's te maken.
20.05.2014 - DIPLOMA-UITREIKING ‘OP EIGEN KRACHT’
03.05.2014 - NIB en ‘AMSTERDAM RENT’
Welkom
24.07.2016 waar een wil is, is een weg Home Home DORAS DORAS Ontstaan Ontstaan Archief Archief PUURZUID PUURZUID Training Training Contact Contact